Stikkord

, ,

For en tid tilbake så begynte jeg å se litt bakover på mitt 28 år gamle liv. Og jeg fant ut at mange av de tingene jeg trudde var viktige der og da, betyr ingenting. Heller så har det vært, ved tilbakeblikk, de mindre tingene som framstår som viktige. «Mindre». Det er de stundene man plutselig har befunnet ser i en situasjon man ikke hadde planlagt,  de spontane øyeblikkene. Denne innsikten fikk meg også til å tenke litt fram. Det fikk meg til å lure på hva vil åtti år gamle Helle se tilbake på som de viktigste tingene?

Jeg trur at 80 år gamle Helle ville mene at det å slutte å røyke nå vil medføre mindre ubehag enn å være avhengig av oksygenmaskin . Hun mener også at litt trening betaler for seg. Men det som skal være sagt om åtti år gamle meg er at hun ikke er ei kjip gammel dame. I de øyeblikkene jeg står å lurer på om jeg skal holde meg til planen om å rydde en dag, eller spontant reise til parken og grille med vennene mine, så stemmer 80 år gamle meg for det siste.

Opp i alt man prøver å oppnå og alle mål og ambisjoner må man ikke glemme å nyte de fine øyeblikkene. For det er de jeg kommer til å huske når jeg sitter på gamlehjemmet og sier at alt var bedre før!

Reklamer