Stikkord

, ,

Jeg blir så forbanna! Jeg kjenner det knyter seg i magen min og at jeg får lyst til å ringe til tv2 i dette tilfellet og fortelle dem en ting eller to. Rundt jul var det NRK jeg var sint på. Men, er rimelig sikker på at det ikke har en dritt for seg å ringe til den stakkars resepsjonisten i TV2, og at ei heller at NRK tok seg veldig nær av Twittermeldinga rett før jul.

Det er denne artikkelen om kvikk lunch og påskemarsipan som i dag har vekket min harme. Om hvor lenge du må trene for å bli kvitt den. Kalorier og treningstid og metode blir listet opp rett ved siden av hvilke type godteri du har valgt å fortære. Evnt hadde tenkt til å kjøpe. Rett for jul fortalte NRK oss i en artikkel hvor mange kalorier julematen din inneholdt. Og jeg klarer ikke med beste evne å forstå poenget med denne formen for opplysning. Fordi jeg – som kanskje er i en eventuell målgruppe, jeg blir sur, og på trass tok jeg meg en ekstra medisterpølse under julemiddagen, fordi NRK skal ikke hindre meg i å kose meg. For, vi, de litt småfeite, vi som kanskje burde tenke over dette, ja vi veit vi det fra før. Vi er klar over det! Vi har enten bestemt oss for å ikke bry oss så mye, eller så er kos viktigere enn vekt. Og, dem dere treffer, de som lar seg skremme, de som kanskje da spiser halve julemiddagen og fra før har dårlig samvittighet, og som velger å gå to timer ekstra på ski i dag, fordi de jo spiste et freia påskeegg i går -flerparten av dem har mest sansynlig fra før en spiseforstyrra tankegang. Eller kan lett få det. Unge jenter og gutter som trur at lykke kommer med perfekte kropper. Eller godt voksne damer som har brukt hele sitt voksne liv i en sikksakk mellom Grete Roede, steinalderkost, banankurer og nutrilett, som har gått som en jojo mellom trivselsvekt og «litt for mye, skal bare gå ned fem kilo», de sitter nå med enda dårligere samvittighet for kosen i påska.

Jeg klarer ikke for alt i verden i skjønne motivet bak den journalistiske vurderingen om å trykke dette. Skriv om fine turer å gå i påsken. Skriv om oppskrifter på sunn mat. Sett fokus på at vi generelt og de unge spesielt sitter for mye inne, og kom med gode forslag til ting å gjøre ute. Det er iallefall en bedre måte å gjøre dette på. Vi sitter i tidsklemma hvor foreldre ikke leker ute med barna sine, og barn ikke leker i det hele tatt. Vi kjører til treningsenteret og klager på at parkeringsplassen er for langt unna. Dette er viktige ting å skrive om! Det andre her, det er bare søl, som i sin mildeste og minst uskadelige konsekvens gjør folk irritert og med litt dårligere samvittighet, men som i værste fall kan skape spiseforstyrra ungdom.

Nå tenkte jeg å gå en tur ut, til påskeåpen kiosk, og der skal jeg kjøpe meg en is, som jeg skal spise i sola, uten å tenke på hvor mange trappetrinn jeg må gå opp for å forbrenne den. Og jeg skal kose meg. Visst faen skal jeg kose meg!

Reklamer