Stikkord

, ,

Lokalavisa Firda hadde en sak om å skru av nettet, og gjøre ting sammen på den gamle sosiale måten. De skreiv om at ungene kommer til å huske den dagen resten av livet sitt. Den dagen vi skrudde av internett.

Denne saken leste jeg på torsdag kveld, bare noen timer etter at jeg hadde vært på et av Bergen kommune sine frivillighetssenteret og prata med dem der om å kunne stille opp som frivillig. Jeg hadde sendt inn et skjema og i første omgang tenkte jeg at jeg kunne være med som leksehjelp. Han jeg hadde møte med lurte på om jeg hadde tenkt på noe annet, et tilbud de ikke nødvendigvis hadde, men om det var noe jeg brant for. Jeg fortalte at jeg syns barn i dag leker for lite. Jeg ser ingen barn jeg, som er ute i gata og hopper strikk, eller bare reker på sykkel fordi de kjeder seg, for å så finne på noe. Og, jeg skjønner dem jo godt, det er jo alltid en morsom video på youtube om en katt som *sett inn noe morsomt*. Det er nye spennende ting på nettet hele tia, og det er nye dataspill å spille. Jeg veit sjøl hvor mye tid det stjeler. Kan ikke huske sist gang jeg kjeda meg med mindre jeg ville det sjøl. Og slik er jo med unger også. Så, jeg snakka om å få ungene vekk fra internett og tilbake på lekeplassen. Leke med ball. Hoppe strikk. Boksen går. Male, tegne, lage radio og så videre. Og, dermed var en slik aktivitetsgruppe i støpeskjea. Jeg har tenkt og utarbeida et forslag til en etterskoletidgruppe, som baserer seg på helt upedagogisk lek. Men, pedagogikken er selvfølgelig tilstede. Vær barn! Lek! Ha det gøy! Og, siden jeg er barnelig (barnselig), så gleder jeg meg til å leke!

Vi snakka også litt til, og han lurte på hva jeg dreiv med, og jeg fortalte om mine planer om å studere journalist, og vips, så skal jeg være med å lage et informasjonsblad til dem. Være med på aktivitetene og tilbudene de har, ta bilder og skrive. Det blir gøy å se på frivillighetsnorge, og hva man kan få til om vi alle gir litt tid. Og det blir gøy å skrive og prøve å formidle det som jeg får være med på.

Så, i tiden framover blir dette mitt bidrag til storsamfunnet : lek og formidling. Kan vel ikke klage.

Reklamer