Stikkord

, ,

I dag skal bystyret i Oslo bestemme hva de skal spørre om å den kommende folke(oslo)avstemminga om OL i 2022. Aftenposten forteller oss at alternativene er:

Bør Oslo kommune søke om å arrangere Vinter-OL og Paralympics i 2022?

eller

Bør Oslo være vertskap for Vinter-OL og Paralympics i 2022?

Jeg har et alternativ:

Bør Norge: 1) søke om å arrangere OL, eller 2) bør vi trekke oss fra hele arrangamentet?

Det er dyrt å arrangere OL. Det er idrettsanlegg som skal bygges, og infrastruktur må på plass. Dette koster enorme summer. Klart man tjener penger også, på turisme og for de som bor i Oslo er det vel et pluss at infrastrukturen får seg en make-over. Min tanke er: Om ikke vi har råd -verdens rikeste land, hvem skal da arrangere OL? Og, om vi ikke tar oss råd til dette, bør vi ikke da automatisk trekke oss fra dette vannviddet? For det er ikke en helt urealistisk anntagelse å tenke at vi også kommer til å kvalifisere oss til noen øvelser i vinter-OL 22. Kanskje vi tilogmed vinner gull, om vi er skikkelig heldige. Om vi deltar, lar vi andre land ta seg av en regning vi ikke ønsker å ta sjøl, vi er rett og slett snyltere.

Russland er neste land ut, og jeg er helt sikker på at veldig få nordmenn ofrer bybudsjettet til Sotsji en eneste tanke mens Nortugh jr spurter fra Svenskene. Nei, da slår vi oss selvgode på brystet over verdensherredømme i en pitteliten sport i den internasjonale målestokken, vi roper «Det er typisk norsk å være god» mens Nortugh får igjen pusten. «Det va` nå itj mer slitsomt ein et krætsløp» sier han til NRK som er på plass, mens vi nordmenn syns det er herlig å se en fyr som ikke trykker janteloven til vårt bryst. Men, å bruke våre oljepenger på å arrangere sjøl? Ikke pokker! Jeg mener at om de stemmeføre i Oslo stemmer nei til søknad tilhøsten, så stemmer de også nei til å delta. Om ikke vi har råd til dette, burde vi trekke oss.

Jeg har ikke en stemme i dette valget. Siden jeg bor i Bergen, er det ikke opp til meg å si hverken Ja eller Nei til søknad, men jeg ber dere som kan stemme om å reflektere litt over disse sidene ved saken også. (Og for all del; Stem JA! Jeg vil supplementere filthatten min med fler pins!)

Reklamer