Stikkord

, ,

Det skjer mye fælt i verden. Ingen tvil om det. Og, på et vis blir vi også blasert. Vi får nok, og tar ikke inn over oss hva som skjer utenfor oss sjøl. Oss i denne sammenheng er selvfølgelig den vestlige verden – den verden vi kan sammenligne oss med. Som har de samme verdiene som oss. Vi står sammen, og føler med hverandre.

Da det smalt i Boston i går, var vi nettopp ferdig med å spise middag. Vi var sju venner her som satt rundt spisebordet da en av oss fikk et nyhetsvarsel inn på mobilen. Nettet blei sjekka, men det var fortsatt litt tidlig for de norske mediene. Vi skrudde på CNN, og fulgte dramaet utover kveld. Vi spiste også dessert, og tulla med de norske nyhetsankerne på nyhetskanalen på TV2 når de hang seg på, og bildene som gikk over skjermen stod noen ganger i grell kontrast til stemninga. Men vi fulgte med. For det var jo en av oss. USA, Boston, er ikke så langt unna, og vi kan sammenligne oss med dem.

Så langt er det meldt om 3 døde og 144 skadde. Saken har fått bred omtale i media. Det er grusomt. Det ER det.

Det skjer mye fælt i verden. I går blei 55 mennesker drept i Irak, eller Iran – jeg husker ikke helt, fordi saken hadde kun en bitteliten notis i en av nettavisene. Jeg klikket ikke engang på linken. Men trur det var Iran…eller var det Irak? Jaja, det skjer jo så mye fælt i verden…

Reklamer