Stikkord

, , , , , , ,

Husk å stemme! står det i avtaleboka mi.

Innimellom alle avtalene i morra skal jeg få ta del i noe av det fineste som finnes. Demokratiet. Jeg skal gi min bittelille stemme til et parti, og den stemmen skal telles opp og bli endel av et mye større tall. Med den stemmen har jeg muligheten til å påvirke hva slags regjering vi får. Og det syns jeg egentlig er ganske så fint.

Ei venninne av meg delte et bilde på facebook av demonstrerende kombodsjanere i går, med teksten:

  «Her i Kambodsja venter man fremdeles på resultatet av nasjonalvalget den 28.  juli. Nåværende statsminister har ved hjelp av relativt tvilsomme metoder sittet siden 1993, men i år har det kommet inn uvanlig mange klager om valgfusk. Over 1 million fikk ikke stemme når de ankom stemmelokalet. Allikevel har regjeringen allerede erklært seg som vinnere av valget, selv om ryktene sier at opposisjonspartiet har nærmere 90% støtte blant folket. I dag demonstrerte titusenvis i gatene med slagordene «Where is my vote?» og «My vote, My life». Så til alle dere der hjemme i Norge : Please, ta og bruk stemmeretten’a»

Det får meg igjen til å tenke på hvor lite vi har å klage på her i landet. Og det får meg også til å tenke på hvor mye vi klager her i landet. Det har vært skrevet endel om sutring de siste dagene, og jeg har sjøl skrevet om det her i bloggen tidligere, så jeg skal ikke vie det så stor oppmerksomhet i dag. I dag skal jeg være glad for at vi alle har muligheten til å gå å stemme. Jeg skal være glad for at jeg ikke blir fengsla for å mene noe annet enn den styrende makt. Og jeg skal være glad for tryggheten dette landet kan gi meg, og alle andre.

Mange mener at Jens er ondskapen sjøl – men han har til gode å torturere Siv Jensen for regimekritikk. Og det syns jeg faktisk han fortjener litt ros for !

Bruk stemmen din i dag! Selv om den er liten, så er den fantastisk!

Godt valg!

Reklamer