Stikkord

, , , , , , ,

Før, i gamle dager, så var gamle dager så mye lengre tilbake i tid. Gamle dager, var da alt var annerledes, og da måtte man langt tilbake i tid.

På 50-tallet så innbiller jeg meg at man måtte helt tilbake til 1900-tallet før man i det hele tatt nærmet seg gamle dager. Ja, kanskje tilogmed slutten av 1800-tallet.

I dag er gamle dager så mye nærmere i tid. Jeg mener: Husker du Nokia 5110? Den med Snake-spillet? Gud, det er lenge siden! Og polyfoniske ringetoner, og sånne skjermbilder man kunne kjøpe fra en annonseside i blader! Det er jo helt vannvittig lenge siden. Og, IRC, og ICQ, før MSN, som nå er blitt borte til fordel for Skype. Det er et hav av tid siden. Jeg kan huske at vi måtte ringe etter 17.00 fordi det var billigere. Den første internettoppkoblinga vår som gav fra seg lyder, og man måtte logge av for å snakke i telefonen. I dag har jeg internett på data, pad, telefon og tv. Jeg kan ringe helt ubegrensa, og det er retro med polyfoniske ringetoner.

Da jeg begynte å studere – i gamle dager, sånn i 2004 – så traff jeg på en leksikon-selger som hadde stand utenfor butikken. Jeg er så glad jeg ikke slo til på å kjøpe en bok i kvartalet/halvåret/året eller hva det var ! Jeg vurderte det faktisk. En liten stund var jeg innom tanken på at jo, det var nok en god investering. Tok med meg noe informasjonsskriv, og hadde et ærlig og oppriktig ønske om å en gang skaffe meg et leksikon. Det ble heldigvis med tanken.

Det er tyve år siden det første bilde blei lastet opp på worldwideweb. 20 år!! Jeg lar meg stadig forbause over hvor fort utviklinga har gått etter det. Tenk så forskjellig hverdagen min er, om man sammenligner med en 28 åring i 1998. Jeg trur ikke så store forskjeller har utvikla seg i samfunnet på så kort tid noen gang. Fra 1790 til 1810? Fra 1910 til 1930?  Og selv de små tingene går fort. Det er en uke siden valget – og det å fortsatt diskutere om FrP er høyrepopulistisk er drøvtygging. Vi kan jo ikke henge oss opp i den diskusjonen. Borrelia og Lars Monsen er bare så last month lissom. Og klimeforandringene? Ærlig talt – det snakka vi jo bare litt 2012 da! Kom med noe nytt! Videre! Mer!

Dette jaget jo bare være bra for oss alle sammen.

Til jul skal jeg ønske meg en Hvem? Hva? Hvor? for å finne ut av hva som skjedde de dagene jeg var uten internett i sommer. (og til de som ikke veit hva det er: Det er en innbundet bok som oppsumerer året som har gått…!)

bilde075

Reklamer