Stikkord

, , ,

NRK har i dag lagt ut en fordypningsartikkel på nett, som omhandler drap begått av mennesker med en psykiatrisk diagnose, og deres drapsoffere. De ber også folk å debatere på sosiale medier under hashtaggen #psykiatridrapene.

De har i rettferdighetens navn en mot-artikkel hvor lederen for Mental Helse har fått lov til å si at å fokusere på psykiatri og drap på denne måten nok ikke er lurt. Men, dette hindrer for all del ikke NRK i å fortsette sin fordypningsartikkel.

Jeg lurer på hva motivet til NRK er? Jeg lurer på hvordan de tenker at dette skal gavne noen, enten som folkeopplysninger, eller å sette dagsorden for media og polikerne. For, ved første øyekast så skaper dette MER frykt, MER tabu og MER skam for mennesker med psykiatriske diagnoser og deres pårørende. Og, debatten og de politiske impulsene kan veldig lett bli : mer bruk av tvang i psykiatrien, og utspill i den kategorien. Og, NRK kan vel ikke mene at det vil være til nytte for noen.

Så, jeg er veldig spent på hva som kommer videre her. Jeg er veldig spent på de neste dagers nrk-lovede fordypning på tv, nett og radio. Jeg er veldig spent på om debatten de ønsker på sosiale media med hashtaggen #psykiatridrapene (som i seg selv er stigmatiserende) kommer til å være konstruktiv/nyanserende og ikke minst inkluderende.

Og, siden statsministeren i sin nyttårstale mente at 50% av oss iløpet av livet kommer til å ha en psykiatrisk diagnose, så bør mange av oss være på vakt over potensielle drapsmenn rundt oss, eller hva mener dere NRK?

 

Reklamer