Stikkord

, , ,

Et lite fredagstanke. Bli med på en tur til familen Polskji.

De er en tenkt og høyst hypotetisk familie som sitter på kjøkkenet og spiser middag en fredag rett før vinterferien. De bor i en drabantby utenfor Polens hovedstad. Mor jobber to jobber, og oppdrar fire barn i alderen 4 til 15. Far er arbeidsledig, tar strøjobber, men drikker stort sett opp pengene før de når familien. 15 åringen har droppet ut av skolen, henger mye ute med venner og flørter litt med narkotika. Minste på 4 har astma, som de ikke har penger til å medisinere. Dette kan jeg tenkte meg er et helt reelt bilde av en polsk familie. Jeg hverken overdriver eller underdriver. (Ikke enda. Men, hvert øyeblikk nå, så skal jeg overdrive litt..)

Inn kommer den ni år gamle Marja som har vært å lekt med vennene sine. Hun ser opp på moren, og med tårer i øynene sier hun «Mamma, er vi fattige for det vi ikke reiser til Syden i vinterferien?». Moren blir hjerteknust og bestemmer seg så for å skrive et innlegg til en avis og hele lander stemmer i at denne familien er det synd på og at de er fattige- ja de får sågar låne en timeshare på Grand Canaria førstkommende skoleferie av noen folk de ikke kjenner. … Happy ending!

NEI!! Norske barn er ikke fattige om de ikke er i Syden, eller har en hytte på fjellet de kan reise til i vinterferien!

Basta!

bilde155

Reklamer