Stikkord

, , , , ,

Noen ganger så sitter jeg å tenker på i-landsproblemer, også prøver jeg å overføre det til u-landsperspektiv. La oss f.eks ta pro-ana konseptet. Dette er en greie hvor jenter og gutter med anorexi eller et sterkt ønske om å få det deler tips og triks på nettet, og har blogger der de skriver om hverdagen sin. (Og, JA! anorexi er en sykdom, men det er også et i-landsfenomen.)

La oss late som dette er bloggen til ei syrisk 16 åring. Med i en pro-ana blogg.

Dag 1.

I dag spiste jeg så mye at jeg ble kvalm. Spiste hele tre munnfuller med papp. (Link til artikkel der det står at syrere spiser papp for å overleve). Æsj, hater meg i sjøl.

Dag 2.

Fin dag! Måtte flykte hjemmefra. Gikk i syv (! :D) timer før vi fikk et sted å sove. Og det er kaldt i natt. (Og kulde gjør jo at man forbrenner mer! Jippi!)

Dag 3.

I dag tenkte jeg å gi dere noen tips til hvordan man lurer omgivelsene til å ikke skjønne at man er syk:
* lat som du spyr fordi du har spist noe råtten mat.
* Tilby deg å gå for hente ris hos hjelpeorganisasjoner. Du får ekstra trim og blir i tillegg sett på som snill!

Dag 4.

Hadde tenkt til å legge ut bilde av hvor tynn jeg er, og hvor mange av ribbeina du kan telle, men jeg måtte selge kamera i går. Men, man kan nesten se alle ribbeina og har stort gap mellom lårene! 😀 😀

____________

Jeg har full respekt for at jenter og gutter sliter med anorexi, men jeg har litt større problemer med å forså pro-ana kulturen. Og, når man tenker på hvilke forferdelige lidelser barn og unge i Syria utsettes for i disse dager blir jo dette en absurd sammenfletting av kulturer. Men, det er vel på sett og vis meninga også. Nyanser rundt våre egne problemer gjør i alle fall at jeg synes litt mindre synd på oss nordmenn (som elsker å klage), og setter mer pris på hvor godt vi har muligheten til å ha det med de mulighetene vi har.

Bilde er typisk pro-ana bilde med «visdomsord» i dette miljøet.  Og, jeg tipper at få syriske ungdommer tenker på samme måte…

proana2

Reklamer