Stikkord

, , ,

For nesten nøyaktig ti år (minus 1 måned) siden flytta undertegnede til Bergen, for å studere til å bli lektor i nordisk språk og litteratur. Og, selv om studieplanene ikke fulgte forventa rettning, så ble jeg boende i Bergen. Første senhøsten var det mye sol, og varmt. Fadderukemorgene ble ekstra tunge på loftsrommet med vindue ut mot sola. Jeg trudde fortsatt ikke på at det regna så mye i Bergen som folk ville ha det til. Men, jeg bodde her også den tiden vi telte rundt 90 dager sammenhengende med regn, og krysset fingrene for ny rekord! ( Det var helt absurd… vi gikk rundt i Bergen og sa: Håper det kommer litt regn i dag også!)

Bilde

Siden 2007 har jeg bodd i en strålende leilighet på Danmarksplass, og det er den jeg nå flytter fra. Til Askøy. Laaaangt ut på Askøy. Derfra begynner jeg min nye karriere, som samboer, student og journalistspire. Med sjøutsikt håper jeg også å få skrevet mer på «Den store romanen».  (Her er Askøy, Herdla er da stedet flyttelasset går.)

Jeg er nødvendigvis ikke den personen som liker forandringer best. (Mark Zuckerberg bes om å notere det.) Men, denne forandringen gleder jeg meg til. (Så mye man kan glede seg til en forandring).

Så nå pakker jeg ned bøker i fleng, 60 kleshengere jeg ikke har noen erindring av å ha tilegnet meg (hvor kom de fra?), gardiner og duker og så videre, og så videre. Så mange ting! Paraplyer har kommet og gått, og det er vel den sjette sofaen jeg har hatt som står her nå. (Og den eneste jeg har kjøpt sjøl).

Bilde

 

Vi har hatt Grand-prix-fester, og julekick-off`er. Samferdselsfesten, og kikien var hver seg gode fester. Og med alle bursdager og nyttårsaftener, 17.maier og så videre har mange merkedager blitt feiret her på Danmarksplass. Noen med stil, og noen helt uten klasse. (17.mai i pysjparty/joggebukser hadde vel knapt blitt godkjent av de som godkjenner sånne ting). Men, vi hadde kakefest i forbinnelse med kongelig vielse i Sverige, og var standsmessige anntrukket:

Bilde

Vi hadde iallefall krone!

Nå sier jeg takk for meg, Bergen (og Danmarksplass). Men, jeg drar ikke så langt, så vi sees ofte!
(Og, om noen føler seg kallet til å hjelpe til med fløtting, call me!)

Reklamer