Min samboers mor tenker så høyt om min skriving, meninger og samfunnsengasjement at hun nominerte meg til Bergens Tidenes «Bli redaktør for en dag»-prosjekt.

I dag har jeg fått så mange stemmer at jeg ligger på plassen over min professor i sammenlignende politikk Frank Aarebrot. Det synes jeg er så stas at det fortjener en bloggpost med noen tanker om hva jeg ville brukt en slik mulighet til.

* Jeg ville IKKE oppfordret til spekulative titler som lover mer enn artikkelen kan innfri. (HATER det som avisleser. Elsker det som journalist.)

* Jeg ville satt fokus på det faktum av at mennesker med psykiske lidelser dør mye yngre enn de mentalt friske. (Dette gjelder også etter at man har tatt bort de som selv velger å avslutte livet).

* Jeg ville prøvd å finne et hverdagsmenneske som de fleste bergensere har et forhold til. Også ville jeg hatt med et portrettintervju av han eller henne. Altså ikke en kjendis, men f.eks en skoletannlege eller bibliotekar som de fleste har sett ofte. (I Tønsberg trur jeg mange veit hvem «han skalla på bokbussen» er. )

* Jeg ville prøvd å dra elementet jeg har brukt i bloggen min der jeg har prøvd å sette i-landsproblemer i u-lands perspektiv. Være seg pro-ana eller fattigdom. Vi har det kanskje ikke så ille her til lands?

* Jeg ville fått alle til å skrive med a-endinger! Brua! Jenta! Sola! Brygga i Bergen! Hula! (Og der sikret jeg meg vel egentlig en ekskludering fra den lista).

* Jeg ville brukt anledning til å finne ut av hvordan det er å lage en avis som kommer ut hver dag. (Studvest kommer dessverre bare ut en gang i uka.) Jeg ville prøvd å finne ut av om dette virkelig er noe for meg.

Så, nå veit de 15-20 leserne av bloggen hva jeg kunne tenke meg å bruke en slik mulighet til. Om du synes jeg burde få sjansen kan du stemme her.

Reklamer